Filmweb
 
Bygdekinoen
Evje
 

Velg kino Gå til min kino Om bygdekinoen Intern pålogging
Evjemoen Kino & Scene

 
Bygdekinoen
Reisen til julestjernen
Trailer   Stor  

reisen til julestjernen teaser 2
  Filmfakta
Premiere: 09.11.2012
Originaltittel: Reisen til julestjernen
Genre: Eventyr / Familiefilm
Regi: Nils Gaup
Skuespillere: Vilde Zeiner, Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen, Stig Werner Moe, Sofie Asplin, Jarl Goli, Knut Walle, Vera Rudi, Eilif Hellum Noraker, Jakob Oftebro, Evy Kasseth Røsten, Andreas Cappelen, Kristin Zachariassen
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 16 min.
Sensur: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne eventyrfilmen inneholder enkelte scener som kan fremstå noe truende og dramatiske. Til tross for dette antas filmen ikke å være skadelige for barn under syv år da disse scenene er kortvarige, og foregår innenfor en trygg rammefortelling.

  Anmeldelser
Aftenposten Terningkast 3
Dagsavisen Terningkast 4
Dagbladet Terningkast 3
Stavanger Aftenblad Terningkast 5
VG Terningkast 4


Like før jul ankommer Sonja en liten landsby sammen med et følge røvere som holder henne i fangenskap. Det hviler en forbannelse over landsbyen.

En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene. Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. En kveld klarer Sonja å unnslippe røverne og rømme inn på Slottet. Der overhører hun den sørgelige historien til Kongen før hun blir oppdaget og tatt til fange. Hun ber om nåde idet den onde Greven vil kaste henne i fangehullet, og Kongen befaler at hun skal løslates fra røverne. Som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne Julestjernen.
Utskriftsvennlig versjon