Filmweb
 
Bygdekinoen
Ålen
 

Velg kino Gå til min kino Om bygdekinoen Intern pålogging
Hovet, Ålen

 
Bygdekinoen
Trondheimsreisen
Trailer  

Trondheimsreisen
  Filmfakta
Premiere: 16.03.2018
Genre: Dokumentar
Regi: Magnus Skatvold
Skuespillere: Liv Ullmann, Odd Reitan, Anne B. Ragde, Ulf Risnes, Anne Krigsvoll, Håkon Bleken,
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Lengde: 1 t. 19 min.
Sensur: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha en skadelig virkning på barn. Den blir derfor tillatt for alle.

 


Hvem vant damens pokal under landsrennet på ski i Gråkallen i 1921? Hva skjedde med jødene i Trondheim under verdenskrigen? Og hvordan gikk farmor kledd da kjæresten, han hun hadde før farfar, tok henne på varieté? Hvem reddet Bakklandet fra å bli en motorvei?

'Trondheimsreisen' er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden, fra begynnelsen av 1900-tallet og fram mot våre dager. Den er laget av filmer fra nasjonale arkiver og fra loft og kjellere i private hjem. Filmene er sjelden eller aldri tidligere vist for publikum. Nå er de sydd sammen til et nytt filmunivers. Filmens humoristiske drama kommer fram i intervjuer med profilerte og mindre kjente trondhjemmere som forteller om sine vandringer gjennom tiden.
Fortellingen er større enn Trondheim. Dette er filmen om hvordan det menneskelige fellesskapet utviklet seg i Norge, fra kroningen av kong Haakon i 1906, til oljeøkonomien endret forståelsen av hva fellesskap innebærer.

Utskriftsvennlig versjon