Filmweb
 
Bygdekinoen
Sildhopen
 

Velg kino Gå til min kino Om bygdekinoen Intern pålogging
Mørsvik Skole

 
Bygdekinoen
Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa
Trailer   Stor  

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa (poster)
  Filmfakta
Premiere: 25.12.2015
Originaltittel: Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa
Genre: Animasjon / Barnefilm / Familiefilm
Regi: Rasmus A. Sivertsen
Skuespillere: Solan, Ludvig, Reodor, Emanuel Desperados
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Lengde: 1 t. 18 min.
Sensur: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Anmeldelser
Aftenposten Terningkast 4
Dagsavisen Terningkast 5
Stavanger Aftenblad Terningkast 4


Endelig skal det avgjøres hvilken bygd som er best, Flåklypa eller Slidre. Øvelsen er det tradisjonsrike Osteløpet, og optimisten Solan er Flåklypas representant. Han er så seierssikker at han i hemmelighet har veddet bort både Reodor Felgens verksted og huset de bor i. Men Slidre stiller med meieribestyrer Kleppvold, som gjør hva som helst for å vinne. Han får med seg gorillaen Emanuel Desperados, i tillegg til muntrasjonsrådet Olram Slåpen fra Bergen. Og plutselig er seieren kanskje ikke så sikker som Solan trodde.

Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa blir den andre animasjonsfilmen fra Maipo Film og Rasmus A. Sivertsen med handling fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers.

Om manus, regi og produsent
Manusforfatter Karsten Fullu skriver for scene, radio, TV og film. Han samarbeidet med Cornelia Boysen og Rasmus A. Sivertsen på animasjonsfilmen Kurt blir grusom og på Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa, som skal ha premiere i november 2013.

Rasmus A. Sivertsen har regissert animasjonsfilmene Kurt blir grusom, Pelle Politibil går i vannet, Pelle Politibil på sporet og Solan og Ludvig -Jul i Flåklypa. Han var også ansvarlig for animasjonssekvensene i Pitbull-Terje, Fatso og Knerten-filmene.

Maipo Film AS drives av Synnøve Hørsdal. Cornelia Boysen har vært ansatt i selskapet siden 2010. Hun har blant annet produsert Kurt blir grusom, Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa og Doktor Proktors prompepulver, som er i opptak i disse dager.

Utskriftsvennlig versjon